Mikaelin blogi Muutos alkaa END:istä (European Nuclear Disarmament)

Minäkin ihailen Brigitte Bardot'a!

Minäkin ihailen Brigitte Bardot'a, ja ainakin osittain ihan samasta syystä kuin kirjailija Leena Krohn, jonka blogikirjoituksen voimme myös lukea tässä samassa blogilabyrintissä.  (Tässä suora linkki labyrintin läpi Krohnin kirjoitukseen.)

Brigitte Bardot, Bardot... BB, BB... muistattehan laulun? "Bien sûr c'est pas facile de vieillir ni pour elle ni pour nous mais dans nos têtes elle reste BB, trop belle dirait les jeunes....Un peu en dehors du monde, elle ne manque pas de courage dans ses combats", kuten laulua kommentoidaan Youtubessa. Noniin,  BB-ihailu lienee yleismaailmallinen.

Leena Krohnin varsinaisesta aiheesta eli Helsingin suurmoskeijasta olen taas ihan samaa mieltä. Siis Leena Krohnin kanssa. "Miten on mahdollista, että niin monet vihreät ja vasemmistolaiset  haluavat riiustella Bahrainin kuninkaallisia?", hän kirjoittaa, ja pukee samalla myös minun ihmettelyni sanoiksi.

Bahrainissa on Yhdysvaltain viidennen laivaston päämaja. Viides laivasto tarvitsee öljyä. Öljyteollisyydesta saadut vientyitulot muodostavat CIA:n vuosikirjan mukaan 60% Bahrainin vientituloista, 70 % hallituksen tuloista ja 11% maan BKT:sta.

Yhdysvallat ja Länsimaailma osallistuu Lähi-Idän sotiin ja sisällissotiin, kuten tiedämme erittäin usein proaktiivisesti ja näkyvästi, mutta aina taustalla ja välillisesti, koska ne sodat rahoitetaan öljytuloilla ja ne käydään myös öljytuloilla ostetuilla aseilla. Bahrain osallistuu par'aikaa Saudien johtamaan koalitioon joka sotii Jemenissä ja pommittaa Jemenin kansaa. Lähimenneisyydessä ja -muistissa on myös arabikevät, jolloin Bahrainissa syttyi uskunnonsotaa muistuttava sisällissota tai anakin melkein, koska Saudijoukot tulivat välittömästi kuninkaan apuun kapinan tukahduttamiseksi. Ihmisiä (öljyteollisuuden duunareita?), ammuttiin kuoliaaksi ja vääräuskoisiksi katsottujen shiojen moskeijoita tuhottiin.

Entä miten Bahrainin kuninkaan kirstuun on päätynyt niin monta miljoonaa että niitä helposti riittää jopa Helsingin suurmoskeijan rakennuttamiseen, jos vain hänen  vihreät ja vasemmistolaiset ystävänsa Helsingin kaupunginhallinossa saavat tahtonsa läpi? Tämä on niin kutsuttu retoorinen kysymys, johon ei tarvitse vastata, koska vastaus on ilmeinen. Mutta vastaus on ehkä yleensä ottaen hivenen verran ristiriidassa Vihreiden ilmasto-oikeanmukaisuus-  ja ihmisoikeusihanteiden kanssa?

Bahrainin elinkeinoelämässä pankit ja pankkiteollisuus (the finance industry) näyttävät tärkeää osaa. CIA:n faktakirjan mukaan Bahrainin keskeisiin teollisuusaloja ovat  myös "Islamic and offshore banking" sekä "insurance". Niin, ja saihan Bahrain äskettäin maininnan myös  EU:n uudessa veroparatiisiluettelossa (johon ei edes  Lontoon Cityä ja Luxemburgia päästetty mukaan). Mutta vasemmistolaiset kaupunkivaltuutetut Vasemmistoliitosta ja SDP:stä haluavat ilmeisesti katsoa Bahrainin kuninkaan muut toiminnat läpi sormien kun hän kerran on valmis tukemaan Helsingin suurmoskeijahanketta.

Vasen laita on kuitenkin lavea eikä kaikkien vasemmistolaisten tarvitse liittoutua poliittisen islamin kanssa. Vasemmistolaisena solidarisoidun mieluummin ääritaantumuksellisen poliittisen islamin vastustajiin, jotka eivät kaipaa lisää moskeijoita vaan enemmän demokratiaa ja sosialismia niin Lähi-Itään kuin myös Eurooppaan.

Se on niin kuin Brigitte Bardot kirjoitti: ihmisen pitää kuunnella sielunsa ääntä.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat