Mikaelin blogi Muutos alkaa END:istä (European Nuclear Disarmament)

Vapaita sanoja omista mielipiteistäni

Tervehdys,

huomasin edellisen puheenvuoroni tällä palastalla olevan vuodelta 2014. Haluan hiukkasen muokata oman käyttäjäprofiilini asetuksia. 

Kuuluin joitakin vuosia Piraattipuolueeseen ja asetuin myös Piraattipuolueen ehdokkaaksi, ensin kunnallisvaaleissa (Loviisassa) ja sittemmin eurovaaleissa (EU:ssa). Siksi puoluekantani on tähän saakka  tässä US-blogissani ollut "Muut", mutta täst'edes se on "Sitoutumaton" tai "Sitoutumattomat", sillä kaikki sitoutumattomathan eivät ole samaa mieltä kaikistä puolue- tai muista poliitisista -- esim. suurpoliittisista -- asioista.

Suurpolitiikasta taidan yleensä ottaen olla Piraattipuoleen kanssa eri mieltä, koska se ei ole ottanut selkeää kantaa ydinaseriisunnan puolesta ja Suomen NATO-jäsenyyttä vastaan, mikä minusta on jokseenkin sama asia. Toisin sanoen, mielestäni Suomen ei pidä liittyä NATO:on nimenomaan sen takia, että NATO:n niin sanottu puolustus perustuu ydinaseiden käyttöön ja vieläpä ensi-isku-oppiin. Myös niin sanotun rauhanomaisen ydinvoiman käytöstä taidan olla PP:n kanssa eri mieltä, en siis kannata sitäkään.

Joistakin muista tärkeistä asioista olen toki edelleen Piraattipuolueen, tai ainakin sen europarlamentaarikon Julia Redan kanssa samoilla linjoilla.

Olen sitoutumaton vasemmistolainen eli sitvas.

Koska tänään  3. toukokuuta on sananvapuden ja kansainvälisen lehdistövapauden päivä minäkin haluan puolustaa sanan vapautta niin kuin Leena Krohn tämänpäiväisessä blogissaan.

Tarkoitan, että olen Leena Krohnin kanssa samaa mieltä siitä, että valtioneuvoston kanslia, tuon  viestijöille tarkoitetun, "informaatiovaikuttamista" käsittelevän oppaan julkaistessaan, lisää sanan vapauteen kohdistuvaa uhkaa.

Sananvapaus on demokraattisissakin valtioissa alati uhan alainen.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat